Στόχοι

Το πρόγραμμα eSYMBIOSIS έχει ως κύριο στόχο τη δημιουργία μιας αξιόπιστης διαδικτυακής υπηρεσίας, πλατφόρμας, για την υποστήριξη του συμβοιωτικού “ταιριάσματος“ των βιομηχανιών, προωθώντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις δραστηριότητες της βιομηχανικής συμβίωσης. Το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψην  τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Ενότητας της Βοιωτίας καθώς και τις ανάγκες των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων να προωθήσουν περιβαλλοντικές πολιτικές δίνει έμφαση στις περιβαλλοντικές, οικονομικές και τεχνολογικές επιπτώσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Συγκεκριμένα, οι στόχοι του έργου LIFE+ είναι οι ακόλουθοι:

Η συγχώνευση πρακτικών και γνώσεων που έχουν εφαρμοστεί σε πλήθος μελετών του Εθνικού Βιομηχανικού Προγράμματος Συμβίωσης της Αγγλίας (NISP) σε μια ανεξάρτητη μορφή.

Η δημιουργία υποδομών για την προώθηση μιας καινοτόμου πολιτικής διευκολύνοντας την ολοκλήρωση της ιδέας της «Βιομηχανικής Συμβίωσης» και την υιοθέτησή της ως μια περιβαλλοντική πολιτική σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Η ανάπτυξη μιας προσέγγισης βασισμένης στη γνώση (knowledge based) παρέχοντας τη δυνατότητα ποσοτικοποίησης των κοινωνικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών οφελών.

Η προετοιμασία και η εκπαίδευση των επιχειρήσεων ως ενδυνάμει χρήστες της διαδικτυακής πλατφόρμας. Η αξιοποίηση της πλατφόρμας με σκοπό την ευρεία επίδειξη των δυνατοτήτων της Βιομηχανικής Συμβίωσης.

Η ευρύτερη δυνατή εφαρμογή επιστημονικών και έγκυρων τεχνολογιών (π.χ. μηχανική οντολογία - ontology engineering, λήψη αποφάσεων) στοχεύοντας στην αναβάθμιση της Βιομηχανικής Συμβίωσης μέσα από μια συστηματοποιημένη μεθοδολογία ελκιστική όχι μόνο για τους οργανισμούς – εταιρείες που θα συμμετέχουν ως χρήστες της πλατφόρμας αλλά και για τις επιστημονικές κοινότητες έρευνας και ανάπτυξης οι οποίες θα μπορέσουν να αναδείξουν τα καινοτόμα χαρακτηριστικά της.

Η ευρύτερη δημοσιοποίηση της διαδικτυακής συμβιωτικής πλατφόρμας αρχικά στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και στη συνέχεια η προώθηση της προηγμένης Βιομηχανικής Συμβίωσης στην Ευρώπη παρέχοντας τη δυνατότητα επίδειξης, εκπαίδευσης και προώθησης της ιδέας.

Η βελτίωση και η αύξηση των συμμετεχόντων μικρομεσαίων επιχειρήσων ως χρήστες της πλατφόρμας μέσα από μια αυτοματοποιημένη υπηρεσία παρέχοντας τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες.

Η προώθηση της εξοικονόμησης φυσικών πόρων (πρώτες ύλες, ενέργεια), η μείωση του κόστους επεξεργασίας και η μείωση αποβλήτων που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ τα οποία συνιστούν μείζον θέμα για τη Βοιωτία και άλλες περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Η δημιουργία δικτύων Βιομηχανικής Συμβίωσης προωθώντας της ιδέα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Τελευταία ενημέρωση:
19-03-2018

Προϋπολογισμός

Συνολικός Προϋπολογισμός Έργου: 1.763.295,00

Συνεισφορά Ευρωπαϊκής Κοινότητας: 878.047€

(49,8% του συνολικού προϋπολογισμού)

LIFE09 ENV/GR/000300

Ανάπτυξη γνωστικών διαδικτυακών υπηρεσιών για την προώθηση προηγμένων δικτύων βιομηχανικής συμβίωσης στην Ευρώπη
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα21
mod_vvisit_counterΧτες45
mod_vvisit_counterΑυτήν την εβδομάδα266
mod_vvisit_counterΤην προηγούμενη εβδομάδα413
mod_vvisit_counterΑυτόν το μήνα325
mod_vvisit_counterΤον προηγούμενο μήνα1354
mod_vvisit_counterΣυνολικά292668

We have: 3 guests online
Η IP σας: 34.238.248.103
 , 
Σήμερα: Αυγ 07, 2020

Σύνδεση