Δράση 5

Διάχυση των Δράσεων και των αποτελεσμάτων του Έργου
Ο συντονιστής τους έργου VIOT (Νομαρχία Βοιωτίας) θα συντονίζει όλες τις δραστηριότητες σχετικά με τη διάχυση του Έργου και των αποτελεσμάτων σε συνεργασία με όλους τους εταίρους.
Η Δράση 5 περιλαμβάνει μια σειρά Δραστηριοτήτων που θα υλοποιηθούν με σκοπό τη μέγιστη διάχυση του Έργου και των αποτελεσμάτων αυτού σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Παράλληλα με τις επιδείξεις της εφαρμογής στο πλαίσιο της Δραστηριότητας 3.3, ο συντονιστής του Έργου VIOT θα εξασφαλίσει ότι όλοι οι εταίροι θα είναι υπεύθυνοι για τη διάχυση της προόδου και των αποτελεσμάτων του Έργου στις κατάλληλες ομάδες-στόχους στις γεωγραφικές τους περιοχές. Στις ομάδες-στόχους (target groups) περιλαμβάνονται οι αρμόδιες αρχές για την προστασία του περιβάλλοντος, οι τοπικές αρχές που είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση του νερού, οι βιομηχανίες, οι ιδιωτικές εταιρίες που ασχολούνται με τη σύνταξη περιβαλλοντικών μελετών, με το σχεδιασμό και τη διαχείριση αποβλήτων, οι επιστημονικές κοινότητες, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και το ευρύ κοινό.
Τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του έργου για τη μέγιστη διάχυση των αποτελεσμάτων είναι:
• Δημιουργία ιστοσελίδας του Έργου: Από τα αρχικά στάδια του Έργου θα αναπτυχθεί σχετική ιστοσελίδα.
• Πληροφοριακές πινακίδες: 7 posters δημιουργηθούν και θα αναρτηθούν από όλους τους εταίρους στις περιοχές της δραστηριότητας τους με σκοπό να ενημερωθεί για το Έργο τόσο το ευρύ κοινό καθώς και οι εργαζόμενοι που απασχολεί ο κάθε εταίρος. Τα poster θα περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τις Δραστηριότητες, τους στόχους και τα αποτελέσματα του Έργου και συγκεκριμένα: (α) το αρχικόl poster θα περιέχει πληροφορίες για τους στόχους και το σχεδιασμό υλοποίησης των Δραστηριοτήτων καλώντας όλους τους ενδιαφερομένους να λάβουν συμμετοχή (β) το ενδιάμεσο poster θα περιέχει πληροφορίες για τους στόχους, τις πραγματοποιηθείσες Δραστηριότητες και τα αποτελέσματα από αυτές μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή και (γ) το τελικό poster θα περιέχει πληροφορίες για τους στόχους, όλες τις Δράσεις και τα τελικά αποτελέσματα από όλες τις Δράσεις του Έργου.
• Δημιουργία εκλαϊκευμένης αναφοράς (Layman’s report): Θα δημιουργηθεί ένα Layman’s report το οποίο θα περιέχει μία συνοπτική περιγραφή του Έργου (5-10 σελίδες) σε απλή (μη επιστημονική γλώσσα) για το ευρύ κοινό. Η αναφορά αυτή θα μοιραστεί στο ευρύ κοινό και θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να παρέχει ενημέρωση σε μη τεχνικά καταρτισμένους ομάδες –στόχους. Η αναφορά αυτή θα είναι διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα του Έργου.
• Διοργάνωση Συνεδρίου: Θα οργανωθεί ένα διεθνές συνέδριο στη Βοιωτία το οποίο θα απευθύνεται σε όλες τις ομάδες-στόχους. Θα προσκαλεστούν όλοι οι σχετικοί φορείς από Ελλάδα και Αγγλία καθώς και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το διεθνές συνέδριο θα διοργανωθεί κατά τον τελευταίο μήνα του Έργου και θα διαφημιστεί τόσο μέσω της ιστοσελίδας όσο και με e-mails εγκαίρως. Θα υπάρξει σχετικό κάλεσμα για δημοσιεύσεις (call for papers) καθώς αναμένεται να συμμετάσχουν διεθνή ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια (περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες και 200 αντίτυπα των πρακτικών του Συνεδρίου).
• Συγγραφή Δημοσιεύσεων: Θα γίνουν δημοσιεύσεις σε περιβαλλοντικά περιοδικά και σε άλλα διεθνή και εθνικά επιστημονικά περιοδικά και τεχνικές εκδόσεις. Επίσης, θα σταλούν σχετικά δελτία τύπου.
• Άλλες δραστηριότητες: (α) εκτυπωμένο υλικό που θα περιγράφει το Έργο (3 διαφορετικά περιεκτικά φυλλάδια (leaflets) και 3 διαφορετικά (brochures) σε 2000 αντίτυπα το καθένα), (β) προσωπικές συναντήσεις της ομάδας εργασίας με ενδιαφερομένους να ενημερωθούν (αρμόδιες αρχές, ιδιωτικές εταιρίες, ερευνητές, επιστήμονες, τοπικές αρχές, μηχανικούς), (γ) οργάνωση συναντήσεων.
Ένα συνοπτικό φυλλάδιο θα δημιουργηθεί και θα μοιράζεται σε όλες τις συναντήσεις και γεγονότα που θα διοργανωθούν. Επίσης, θα λάβει χώρα μία συνάντηση (launching event) στο πλαίσιο της εναρκτήριας συνάντησης με σκοπό να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους.
Ο εταίρος ENVI θα είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη διάχυση του έργου, το NTUA θα είναι υπεύθυνο για τη διοργάνωση του τελικού συνεδρίου, σε στενή συνεργασία με τους άλλους εταίρους.

Αναμενόμενα αποτελέσματα:
Τα κύρια αποτελέσματα θα είναι: (α) η υψηλού επιπέδου διάχυση της μεθοδολογίας του Έργου, των Δράσεων του και των αποτελεσμάτων του σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, (β) η προώθηση και υιοθέτηση της ιδέας της «Βιομηχανικής Συμβίωσης» και (γ) η εξοικείωση των εμπλεκόμενων φορέων στις σχετικές τεχνολογίες.

Δείκτες προόδου:
• Αριθμός συμμετεχόντων στην εναρκτήρια συνάντηση (Στόχος: 50 κατ’ ελάχιστο)
• Αριθμός συμμετεχόντων στο συνέδριο (Στόχος: 100 κατ’ ελάχιστο)
• Αριθμός προσκεκλημένων ομιλητών στο συνέδριο (Στόχος: 12 κατ’ ελάχιστο)
• Αριθμός χωρών που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο (Στόχος: 5 κατ’ ελάχιστο)
• Αριθμός ενημερωτικού υλικού επίδειξης (Στόχος: 500 κατ’ ελάχιστο)
• Αριθμός περιεκτικών και αναλυτικών φυλλαδίων (leaflets and brochures) (Στόχος: 2000 κατ’ ελάχιστο)
• Αριθμός αντιτύπων των πρακτικών του συνεδρίου (Στόχος: 80 κατ’ ελάχιστο)
• Αριθμός δημοσιεύσεων σε περιοδικά (Στόχος: 3 κατ’ ελάχιστο)
• Επιστημονικές εκδόσεις (Στόχος: 6 κατ’ ελάχιστο)
• Αριθμός επισκεπτών της ιστοσελίδα του έργου (Στόχος: 220 το μήνα)
• Αριθμός συμμετεχόντων, οργανισμών κτλ που θα εμπλακούν στο έργο κατά τη διάρκεια των συναντήσεων (τεχνικών και άλλων) (Στόχος: 50 κατ’ ελάχιστο)
• Αριθμός άλλων ιστοσελίδων που θα αναφέρεται το έργο (Στόχος: 10 κατ’ ελάχιστο).

Τελευταία ενημέρωση:
19-03-2018

Προϋπολογισμός

Συνολικός Προϋπολογισμός Έργου: 1.763.295,00

Συνεισφορά Ευρωπαϊκής Κοινότητας: 878.047€

(49,8% του συνολικού προϋπολογισμού)

LIFE09 ENV/GR/000300

Ανάπτυξη γνωστικών διαδικτυακών υπηρεσιών για την προώθηση προηγμένων δικτύων βιομηχανικής συμβίωσης στην Ευρώπη
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα27
mod_vvisit_counterΧτες45
mod_vvisit_counterΑυτήν την εβδομάδα272
mod_vvisit_counterΤην προηγούμενη εβδομάδα413
mod_vvisit_counterΑυτόν το μήνα331
mod_vvisit_counterΤον προηγούμενο μήνα1354
mod_vvisit_counterΣυνολικά292674

We have: 9 guests online
Η IP σας: 34.238.248.103
 , 
Σήμερα: Αυγ 07, 2020

Σύνδεση