Σχετικά με το πρόγραμμα

Image Το Εθνικό Βιομηχανικό Πρόγραμμα Συμβίωσης της Αγγλίας ΕΒΠΣ υλοποιείται επίσημα από τον Ιούλιο του 2005 στην Αγγλία και αποτελεί το μοναδικό εθνικό πρόγραμμα αυτού του είδους παγκοσμίως.

Με την σημαντική υποστήριξη διεθνών κεφαλαίων καθώς και των συμβούλων βιομηχανίας, το πρόγραμμα έχει ως σκοπό την προώθηση της διαχείρισης των βιομηχανικών αποβλήτων, της εξοικονόμησης φυσικών πόρων, της μείωσης του κόστους επεξεργασίας, της ελαχιστοποίησης της διάθεσης υγρών βιομηχανικών αποβλήτων και της δημιουργία νέων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας.
H Βιομηχανική Συμβίωση παρέχει μετρήσιμα αποτελέσματα σε σχέση με περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο κοινό. Συγκεκριμένα, παρέχει βοήθεια στις εταιρείες ώστε να εμπορεύονται βιομηχανικά παραπροϊόντα και απόβλητα με σκοπό την δημιουργία μιας «κοινωνίας ΒΣ», περιβαλλοντικά ολοκληρωμένης και αποδοτικής. Η διαδικασία αυτή θα συμβάλει στη μείωση των αποβλήτων σε ένα ευρύ φάσμα της βιομηχανικής δραστηριότητας όπου θα περιλαμβάνονται χημικά, μέταλλα, πλαστικά, βιομάζα, ηλεκτρονικά καθώς και αστικά απόβλητα.
Η εφαρμογή της διαδικτυακής πλατφόρμας θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Βοιωτίας, στην οποία υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων με σκοπό μετά την επιτυχή επίδειξή της στη Βοιωτία, να εφαρμοσθεί και σε άλλες περιοχές που διαθέτουν βιομηχανική δραστηριότητα σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Ευρώπη.

Τελευταία ενημέρωση:
19-03-2018

Προϋπολογισμός

Συνολικός Προϋπολογισμός Έργου: 1.763.295,00

Συνεισφορά Ευρωπαϊκής Κοινότητας: 878.047€

(49,8% του συνολικού προϋπολογισμού)

LIFE09 ENV/GR/000300

Ανάπτυξη γνωστικών διαδικτυακών υπηρεσιών για την προώθηση προηγμένων δικτύων βιομηχανικής συμβίωσης στην Ευρώπη
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα28
mod_vvisit_counterΧτες45
mod_vvisit_counterΑυτήν την εβδομάδα273
mod_vvisit_counterΤην προηγούμενη εβδομάδα413
mod_vvisit_counterΑυτόν το μήνα332
mod_vvisit_counterΤον προηγούμενο μήνα1354
mod_vvisit_counterΣυνολικά292675

We have: 9 guests online
Η IP σας: 34.238.248.103
 , 
Σήμερα: Αυγ 07, 2020

Σύνδεση